Searching...
Monday, August 1, 2011

CARA BUAT TULISAN BIRU DI STATUS & KOMEN FACEBOOK

Sebut jer tulisan biru kat facebook Admin agak mesti ramai yang dah biasa nampak dan tahu macamana nak buat macam tuh kan? Walaupun mungkin ramai yang tahu macamana nak buat tulisan jadi BIRU kat status atau komen di facebook, takper la sajer Admin nak berkongsi dengan kawan-kawan yang mungkin masih tak tahu macamana nak buat tulisan jadi BIRU...Ini apa yang Admin tahu dan pernah buat lah...senang ya amat! (taknak bagi pening kepala), tak tahu la kot2 kawan-kawan lain yang tahu tuh ada cara lain...Kalau ada nanti bolehlah sama2 kongsi yer... :)

Memang dah jadi macam 'trend' kat facebook skang, bila buat status atau komen jer mesti nak buat tulisan jadi BIRU...Biasanya tulisan BIRU kat facebook nih merujuk pada LINK (URL address)...Punya la 'femes' tulisan BIRU nih sampaikan ada orang lain yang tak suka dan menyampah...Siap ada yang buat page semata-mata nak tunjuk diorang tak suka pada tulisan BIRU nih...


Tapi lantaklah kan, janji masing2 senang hati...HeHeHe! :)

Okeh! Pada yang tak pernah tengok atau nampak macamana tulisan BIRU yang Admin maksudkan (pedooh la kalau tak pernah nampak dan tengok) sila tengok gambar kat bawah nih :-


Sekarang kita terus tengok macamana nak buat (membebel panjang kang boring pulok,HeHeHe!)...Jadi, langkah-langkahnya :-

  • Pergi kat Fanpage nih (KLIK SINI) lepas tuh macam biasa 'LIKE' page tuh..
  • Lepas tuh 'COPY' code nih @[141761049238869:text] dan 'PASTE' kat status atau komen...(Ikut sukahati la yer...HiHiHi!)
  •  Ok, nampak tak kat code tuh tulisan 'text'? Ubah tulisan tuh kepada status atau komen yang anda mahu. Contoh > @[141761049238869:HYE,SELAMAT PAGI!]
  • Seterusnya tekan 'Share' untuk status dan 'Enter' untuk komen...
  • Yey, siap! tulisan kat status atau komen dah pun jadi BIRU!
* Masa Copy tuh kalau boleh jangan tertinggal satu code pun...Jangan ubah code atau 'delete'...Hanya ubah 'text' saja...


SELAMAT MENCUBA!!!